Wonen in HIGH5 in Schalkwijk

In Schalkwijk wordt het nieuwbouwproject HIGH5 neergezet. Binnenkort gaan de eerste woningen in de verkoop. Er is een voorrangsregeling voor huishoudens die een sociale huurwoning achterlaten.
Lees meer

Dag van de Architectuur op 15 en 16 juni

Ieder jaar organiseert het ABC Architectuurcentrum een Dag van de Architectuur. Dit jaar vindt deze plaats op zaterdag 15 en zondag 16 juni. In dit weekend worden bijzondere rondleidingen verzorgd in en rond speciale locaties in Haarlem. Het thema van de Dag van de Architectuur is ‘Ruimte maken’.
Lees meer

Verse friet bij het Haemstedeplein

Op woensdag 17 april trakteerden we de bewoners en de werknemers van Bouwgroep Horsman & Co van renovatieproject Haemstedeplein op een lekker frietje met snack.
Lees meer

Zaterdag 13 april is het tegelwipdag!

Op zaterdag 13 april kunt u tussen 10.00 en 14.00 uur uw tegels in zand omruilen voor planten. Er zijn verschillende ruilpunten in Haarlem waar u uw tegels en zand kunt inleveren.
Lees meer

Woont u in een flat? Vanaf 1 april betaalt u een hoger voorschotbedrag

Woont u in een gebouw met een algemene ruimte, lift en verlichting? Dan betaalt u iedere maand een voorschotbedrag voor de stroom en het gas wat hiervoor wordt gebruikt. Ons contract voor stroom en gas liep af en wij hebben een nieuwe overeenkomst afgesloten. Helaas zijn de prijzen de afgelopen jaren gestegen en hebben wij een contract met een hogere prijs moeten afsluiten. Om deze reden wordt het voorschotbedrag vanaf 1 april verhoogd voor bewoners in een flat.
Lees meer

Elan Wonen koopt 114 sociale huurappartementen in HIGH5

PERSBERICHT | Elan Wonen heeft van ontwikkelcombinatie Hoorne Vastgoed/HBB Groep 114 sociale huurappartementen gekocht in nieuwbouwproject HIGH5 in Haarlem. Naast het sluiten van de koopovereenkomst zijn door HBB Groep en Elan Wonen ook de handtekeningen gezet onder de realisatieovereenkomst. Naar verwachting start HBB Groep eind dit jaar met de bouw en worden de woningen begin 2027 opgeleverd.
Lees meer

Kijkdag Hof van Clovis

Het was een komen en gaan op de bouwplaats van ons nieuwste woongebouw. Meer dan 750 potentiële huurders waren uitgenodigd om een kijkje te nemen in de appartementen in Hof van Clovis.
Lees meer

Voorrang op koopwoning HIGH5

In nieuwbouwproject HIGH5 in Haarlem bestaat naast (sociale) huurwoningen ook koopwoningen. De verhuur van de (sociale) huurwoningen gaat later van start, maar de (online) verkoop van de koopwoningen start binnenkort.
Lees meer

Jaarverslag bewonersraad 2023

De bewonersraadleden zijn huurders van Elan Wonen en zij vertegenwoordigen andere huurders.
Lees meer

Zelfstandig wonen in Hof van Clothilde

De allereerste bewoners verhuizen inmiddels naar ons splinternieuwe Hof van Clothilde! Onder deze bewoners bevinden zich ook cliënten van Philadelphia Zorg, die nu hun thuis hebben gevonden in de moderne nieuwbouwappartementen. Philadelphia Zorg is een organisatie die mensen met een beperking ondersteunt om hun eigen leven te leiden volgens hun eigen wensen.
Lees meer

Blije eerste bewoners in Hof van Clothilde

Op donderdag 11 januari kregen de eerste huurders van Hof van Clothilde de sleutel van hun gloednieuwe woning. Elan Wonen realiseert in totaal 297 nieuwe woningen op deze locatie. Het eerste gebouw is klaar, wat betekent dat 73 appartementen nu beschikbaar zijn.
Lees meer

Energietoeslag in 2023

De energietoeslag is een vergoeding voor gestegen energiekosten. De hoogte van de energietoeslag is dit jaar afhankelijk van de hoogte van uw inkomen.
Lees meer

Terugblik op Participatiediner met actieve huurders

Donderdag 7 december vond ons Participatiediner plaats. Een mooie gelegenheid waarbij wij samen met onze Bewonersraad onze actieve huurders in het zonnetje zetten. Want huurders die hun best doen voor de buurt zijn heel waardevol. Ze zijn als lijm die hun straat of buurt bij elkaar houdt. We kijken terug op een geslaagde avond met een heerlijk diner en gezellige pubquiz. De avond versterkte de band tussen onze huurders, leden van onze Bewonersraad en onze collega’s.
Lees meer

Groen licht voor ontwikkeling Schoterkwartier

PERSBERICHT | Een nieuwe mijlpaal is bereikt in de ontwikkeling van het Schoterkwartier in Haarlem. Elan Wonen en gebiedsontwikkelaar AM hebben op 5 december een belangrijke stap gezet door de ondertekening van een turn-key overeenkomst voor de realisatie van 50 sociale huurwoningen. Een mooie stap voor de tweede fase van het Schoterkwartier, waarin in totaal 108 woningen worden gerealiseerd.
Lees meer

Schade door storm: Wie belt u?

De komende maanden kan het soms hard waaien. Het KNMI waarschuwt dan met code geel, oranje of rood voor storm en harde windstoten. In dit nieuwsbericht leest u wie u belt in het geval van stormschade.
Lees meer

Een reparatie melden via onze website

Heeft u een reparatie in huis? En wilt u dit doorgeven? Gebruik dan het formulier op www.elanwonen.nl/reparatie-melden. Op deze pagina kunt u stap voor stap aangeven waar de reparatie zich bevindt en wat er precies kapot is. Als u het formulier heeft ingevuld, krijgt Elan Wonen hier een melding van. Wij maken dan een afspraak met u.
Lees meer

Terugblik op muurschildering Nagtzaamplein

Aan het Nagtzaamplein in Haarlem zijn 2 woningen van Elan Wonen opgefleurd met een muurschildering. Het ontwerp is gemaakt door kunstenaar Munir de Vries. Bewoners uit de buurt hebben meegedacht over het ontwerp.
Lees meer

Nominatie Hof van Leijh voor Lieven de Key Penning

De vakjury heeft de deelnemers van de Lieven de Key Penning bekend gemaakt. Uit vele spraakmakende projecten in Haarlem is Hof van Leijh, samen met nog 9 projecten, geselecteerd. Wij hopen natuurlijk dat Faro Architecten de prijs in ontvangst mag nemen. Stemt u ook mee?
Lees meer

Nieuwbouw Hamelink bereikt hoogste punt

Woensdagmiddag 4 oktober gingen de vlaggen van Hillen & Roosen, Elan Wonen de lucht in. Samen met de 130 bouwers vierden we het bereiken van het hoogste punt van de nieuwbouw langs de Schipholweg in Haarlem. Marieke Heilbron, directeur Elan Wonen: “Een mooie mijlpaal. Met de bouw van de 297 nieuwe en duurzame woningen wordt een belangrijke stap gezet om de woningnood te verminderen in Haarlem.”
Lees meer

Ondertekening samenwerking Stichting SIG en Elan Wonen

Op maandag 18 september 2023 ondertekenden Stichting SIG en Elan Wonen een samenwerkingsovereenkomst voor de nieuwbouw aan de Schipholweg in Haarlem. SIG is een organisatie voor ondersteuning van mensen met een beperking. SIG-bestuurder Jan Kroft: “We zijn er trots op dat we 20 cliënten in een nieuwe woning kunnen huisvesten en hen samen met goede begeleiding een mooie volgende stap kunnen bieden. Op een mooie locatie en ook nog eens op loopafstand van onze Buurtwinkel Hof van Leijh.”
Lees meer

Huurtoeslag over 2022 aanvragen? Doe dat vóór 1 september

Huurtoeslag. Misschien had u er in 2022 ook recht op, maar heeft u het niet aangevraagd. Laat geen geld liggen en maak op toeslagen.nl/kaniktoeslagkrijgen een proefberekening. Dan ziet u meteen hoeveel toeslag u kunt krijgen. Vergeet daarna niet om de huurtoeslag aan te vragen. Dat kan nog tot en met 1 september via Mijn Toeslagen.
Lees meer

Reageren op vrije sectorwoningen verandert: inschrijving nodig

Vanaf 1 augustus 2023 heeft u een inschrijving nodig om op een vrije sectorwoning (kale huurprijs boven € 808,07 per maand) te reageren. Bent u nog niet ingeschreven? Dan kunt u vanaf 1 augustus hiervoor een gratis inschrijving aanmaken voor vrije sectorwoningen. Met deze inschrijving kunt u op de vrije sectorwoningen reageren die op MijnWoonservice staan. Voor vrije sectorwoningen gelden wel inkomenseisen, deze staan in de woningadvertentie.
Lees meer

Anterieure overeenkomst Project Pasteur

Elan Wonen heeft samen met de gemeente Haarlem de anterieure overeenkomst getekend voor de herontwikkeling van de Louis Pasteurstraat en Roordastraat in Haarlem. Met deze mooie mijlpaal komt de nieuwbouw van meer sociale huurwoningen én ons kantoor in Boerhaavewijk weer een stap dichterbij.
Lees meer

Verhuisregeling 'Ouder Worden & Prettig Wonen' breidt uit

Meer sociale huurders van 65 jaar en ouder kunnen vanaf 1 juni 2023 gebruikmaken van de verhuisregeling ‘Ouder worden & prettig wonen'. Deze seniorenregeling helpt huurders om een woning te vinden waarin zij langer en comfortabeler zelfstandig kunnen wonen.
Lees meer
Van links naar rechts: Sabina Franken (Pré Wonen), Marieke Heilbron (Elan Wonen), Floor Roduner (wethouder gemeente Haarlem), Gerrie Blok (Ymere)

Gemeente Haarlem en woningcorporaties willen meer grip op sociale woningbouw in Hart voor Oostpoort

Gemeente Haarlem onderzoekt de komende maanden samen met de woningcorporaties Ymere, Elan Wonen en Pré Wonen hoe ze hun samenwerking kunnen intensiveren om meer grip te krijgen op de sociale woningbouw. Voor de gebiedsontwikkeling van Hart voor Oostpoort gaan de gemeente en corporaties intensief samenwerken. De partijen ondertekenden hiervoor 22 juni 2023 een afsprakenbrief om samen een Programma van Eisen vast te stellen voor de bouw van sociale huurwoningen in Hart voor Oostpoort.
Lees meer

Activeer uw account

Elan Wonen heeft een nieuwe website! In 1 omgeving regelt u makkelijk en snel uw huurzaken. U kunt bijvoorbeeld een reparatie aanvragen, uw geldzaken regelen of uw gegevens aanpassen.
Lees meer

Inloopspreekuur Meerwijk

Iedere eerste maandag van de maand is er van 10.00 tot 11.00 uur een inloopspreekuur voor huurders in Meerwijk. In het Huis van de Wijk da Vinci kunnen huurders langskomen met vragen, ideeën of een praatje met medewerkers van Elan Wonen, Pré Wonen en Ymere.
Lees meer

Zonnepanelen op 5 flats in Heemstede

In 2022 plaatsten we 1850 zonnepanelen op woningen. Ook in 2023 gaan we vol aan de bak om op meer woningen zonnepanelen te plaatsen. Elan Wonen wil het aantal zonnepanelen verhogen naar 2500 per jaar. Waar het kan, komen de zonnepanelen op eengezinswoningen, lage en hogere flats. In Heemstede zijn we op dit moment bezig met project Zonnebuur; 5 flats zijn aan de beurt voor zonnepanelen.
Lees meer

Kalender 2023

Hier het overzicht van dagen dat het kantoor van Elan Wonen is gesloten.
Lees meer

Bent u al bekend met de Recyclewagen in Haarlem?

De Recyclewagen is een initiatief van Spaarnelanden en de gemeente Haarlem. Bij de Recyclewagen kun je spullen inleveren die niet in de gewone afvalcontainers horen. Denk aan kleine elektrische apparaten, oud ijzer en andere metalen, spullen van hard plastic, accu’s en verfblikken. De Recyclewagen staat op meerdere locaties in de stad. In dit nieuwsbericht leest u meer over de wagen.
Lees meer

Tijdelijk Noodfonds Energie

De kosten voor energie zijn flink omhoog gegaan. Het Tijdelijk Noodfonds Energie is in het leven geroepen om te voorkomen dat mensen energieschulden opbouwen. Het fonds is er voor huishoudens met een hoge energierekening en een laag of laag middeninkomen. Het fonds betaalt een deel van de energierekening voor de periode oktober 2022 tot en met maart 2023.
Lees meer

Nieuwe koers in 2 minuten

In deze video legt Marieke Heilbron, directeur van Elan Wonen, onze koers uit voor de komende jaren. We zetten voort, versterken wat goed gaat en maken keuzes waar we wel én waar we niet voor gaan.
Lees meer

Nieuwe partner voor cv-ketels: Mampaey

Elan Wonen werkt samen met een nieuw onderhoudsbedrijf voor verwarmings- of warmwatertoestelen. Vanaf 1 april 2023 is Mampaey het nieuwe aanspreekpunt voor onderhoud en storingen aan de cv-installatie. Al onze huurders ontvangen hierover een brief.
Lees meer

De nieuwbouw van de Hamelinkstraat begint

Op 19 april vierden we de officiële start van de bouw van ons omvangrijke woningbouwproject aan de Schipholweg in Haarlem. In opdracht van Elan Wonen bouwt Hillen & Roosen 297 nieuwe woningen op deze plek.
Lees meer

Laat uw huisdieren nakijken bij de Dierenbescherming

Op zaterdag 21 januari kunnen bewoners van Europawijk en Molenwijk hun huisdieren laten nakijken door een dierenarts van de Dierenbescherming. Tussen 10.00 en 14.00 zijn medewerkers van de Dierenbescherming aanwezig in Wijkcentrum De Wereld in Schalkwijk. Dit aanbod is voor diereigenaren die door financiële problemen moeilijk of niet meer voor hun huisdier(en) kunnen zorgen.
Lees meer

Meterstanden opnemen en doorgeven

Ieder jaar worden de meterstanden van elektra, gas en water opgenomen. Deze meterstanden gebruikt Elan Wonen om uw jaarafrekening op te maken. Soms krijgt u dan geld terug, maar het kan ook zijn dat u een bedrag moet bijbetalen. Het doorgeven van de meterstanden aan Elan Wonen is belangrijk. Want zonder de meterstanden kunnen wij uw jaarafrekening niet opmaken.
Lees meer

Voortgang bouw J.J. Hamelinkstraat in beeld

Hillen en Roosen gaat hard met de bouw van de 297 nieuwe woningen langs de Schipholweg. Een jaar geleden gingen de eerste palen de grond in. Nu zijn de vormen van de 3 woongebouwen al goed te zien. Bent u benieuwd naar hoe het gaat? In de video is te zien hoe ver we op dit moment zijn.
Lees meer

Een beter milieu begint met... De Haarlem Recycletas

Spaarnelanden wil samen met u bijdragen aan een beter milieu. Hiervoor biedt zij de Haarlem Recycletas aan. Met deze tas verzamelt u op een gemakkelijke manier boeken, kleine elektrische apparaten, speelgoed, textiel en cd’s/dvd’s waar u vanaf wilt. De gevulde Recycletas wordt door Spaanelanden op afspraak bij u thuis opgehaald.
Lees meer

Warmtepomp in het nieuws

De laatste dagen was er in verschillende media berichtgeving over de negatieve klimaatimpact van de warmtepomp. Zo kopte een groot landelijk dagblad: ‘Warmtepomp blijkt enorme vervuiler’. Het blijkt iets genuanceerder te zijn en in dit artikel van Change Inc. geven ze hierover een goede uitleg.
Lees meer

Energietoeslag: heeft u er recht op?

Steeds meer mensen hebben moeite om hun energierekening te betalen. Daarom krijgt iedereen die er recht op heeft geld van de overheid. Dit heet de energietoeslag. Heeft u er recht op?
Lees meer