Anterieure overeenkomst Project Pasteur

Geplaatst op

Nieuwbouw in Boerhaavewijk een stap dichterbij

Elan Wonen en de gemeente Haarlem zetten samen een belangrijke stap vooruit in de ontwikkeling van Project Pasteur. Wethouder Floor Roduner van gemeente Haarlem en directeur-bestuurder Marieke Heilbron ondertekenden donderdag 29 juni de anterieure overeenkomst. Dit project betreft de herontwikkeling van de Louis Pasteurstraat en Roordastraat in Haarlem.

Momenteel staan er op deze locatie drie complexen met in totaal 84 woningen. Als onderdeel van de herontwikkelingsplannen zullen deze woningen worden gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. Het project heeft tot doel een gevarieerd en groter woningaanbod te realiseren, bestaande uit sociale huurwoningen, middeldure woningen en het kantoor van Elan Wonen.

Samenwerking voor een succesvolle herontwikkeling

De ondertekening van de anterieure overeenkomst markeert een belangrijk moment in de samenwerking tussen Elan Wonen en de gemeente Haarlem. De overeenkomst heeft betrekking op zowel de nieuwbouw als het herinrichten van de openbare buitenruimte en legt de wederzijdse verplichtingen en afspraken tussen beide partijen vast.

Meer woningen en betere leefomgeving

"Wij zijn blij om samen met Elan Wonen deze anterieure overeenkomst te ondertekenen en daarmee een concrete stap te zetten richting de realisatie van Project Pasteur," aldus wethouder Floor Roduner. "Dit project zal niet alleen bijdragen aan het vergroten van het woningaanbod in Schalkwijk, maar ook aan de verbetering van de leefomgeving en de diversiteit van de woonmogelijkheden."

De directeur-bestuurder van woningcorporatie Elan Wonen, Marieke Heilbron, voegt toe: “Met trots zetten we vandaag onze handtekening. Er ligt een enorme opgave om woningen bij te bouwen. Op deze locatie voegen we bijna 100 extra woningen toe. Voor het grootste deel gaat het om sociale huurwoningen. Een zeer welkome aanvulling op het aantal beschikbare betaalbare huurwoningen in Haarlem. Daarnaast biedt het project ook de gelegenheid voor onze woningcorporatie om ons kantoor te verhuizen naar deze moderne nieuwbouw. We willen namelijk dicht bij onze huurders zijn, fysiek zichtbaar én een duidelijk aanspreekpunt zijn in de wijk. Dat maakt dit project voor ons extra bijzonder.”

Vervolgproces

Na de zomerperiode is Elan Wonen van plan om het voorlopig ontwerp te presenteren aan de buurt. Omwonenden ontvangen hiervoor een uitnodiging. De sloop van de huidige woningen staat in het tweede kwartaal van 2024 gepland.

Lees meer over Project Pasteur

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Verse friet bij het Haemstedeplein

Op woensdag 17 april trakteerden we de bewoners en de werknemers van Bouwgroep Horsman & Co van renovatieproject Haemstedeplein op een lekker frietje met snack.
Lees meer

Zaterdag 13 april is het tegelwipdag!

Op zaterdag 13 april kunt u tussen 10.00 en 14.00 uur uw tegels in zand omruilen voor planten. Er zijn verschillende ruilpunten in Haarlem waar u uw tegels en zand kunt inleveren.
Lees meer