Dag van de Architectuur op 15 en 16 juni

Geplaatst op

Ieder jaar organiseert het ABC Architectuurcentrum een Dag van de Architectuur. Dit jaar vindt deze plaats op zaterdag 15 en zondag 16 juni. Tijdens deze bijzondere dagen worden bijzondere rondleidingen verzorgd in en rond speciale locaties in Haarlem. Het thema van de Dag van de Architectuur is ‘Ruimte maken’.

De aftrap van het evenement vindt plaats op zaterdag 15 juni om 10 uur in Winkelcentrum Schalkwijk. In Informatiecentrum Schalkwijk 2030 verricht wethouder Floor Roduner de opening waarna hij in gesprek gaat met Kees Jan Hoes van Lunee Vastgoed. Daarna kan er gekeken worden bij diverse projecten. Bijvoorbeeld op het groene dak van gebouw ‘Factory’, bij het Amerikablok en Smartdock en bij het Rudolf Steiner College & School. Ook kan het monumentale trappenhuis van de voormalige V&D aan het Verwulft worden beklommen. Ook bij gebouw Link! en bij het complex met flex-woningen voor vluchtelingen bij de Ikea worden rondleidingen gegeven.

Alle activiteiten, rondleidingen en workshops zijn in deze folder terug te zien. Voor sommige rondleidingen moet u zich aanmelden. Doe dit vooral.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Blije bewoners Hof van Clovis en Hamelinkveste

In juni ontvangen 106 huurders de sleutel van hun nieuwe (sociale) huurwoning. De woningcomplexen Hof van Clovis en Hamelinkveste vormen een belangrijke stap in het afronden van de Schipholweg als aantrekkelijke stadsentree voor Haarlem.
Lees meer

Kennissessie Bouwend Haarlem

In gemengde woonconcepten leven verschillende buren samen. Hoe organiseer je ontmoeting en het sociaal beheer? Hier praatten we op donderdag 20 juni over tijdens de kennissessie van Bouwend Haarlem. Adviseur strategie Anouk Corel van Elan Wonen organiseerde de sessie in het ABC Architectuurcentrum in Haarlem.
Lees meer

Wonen in HIGH5 in Schalkwijk

In Schalkwijk wordt het nieuwbouwproject HIGH5 neergezet. Binnenkort gaan de eerste woningen in de verkoop. Er is een voorrangsregeling voor huishoudens die een sociale huurwoning achterlaten.
Lees meer