Nieuwbouw Hamelink bereikt hoogste punt

Geplaatst op
Hamelink20231004-0041

Woensdagmiddag 4 oktober gingen de vlaggen van Hillen & Roosen en Elan Wonen de lucht in. Samen met de 130 bouwers vierden we het bereiken van het hoogste punt van de nieuwbouw langs de Schipholweg in Haarlem. Marieke Heilbron, directeur Elan Wonen: “Een mooie mijlpaal. Met de bouw van de 297 nieuwe en duurzame woningen wordt een belangrijke stap gezet om de woningnood te verminderen in Haarlem.”

De verwachting is dat de nieuwbouw een positieve impuls geeft aan de leefbaarheid in de Slachthuisbuurt. Rolof Venema, directeur Hillen & Roosen: “De Hamelink is een omvangrijk project dat een enorme impact levert op zijn toekomstige bewoners én op zijn omgeving. Wij zijn er trots op dat wij als bouwbedrijf onze expertise kunnen inzetten om samen met Elan Wonen een bijdrage aan Haarlem en in het bijzonder aan deze buurt te mogen leveren.”

Nog meer zin in

Nicole Janus hees de Nederlandse vlag. Zij woonde ruim 10 jaar in de J.J. Hamelinkstraat voordat haar woning werd gesloopt. In het voorjaar keert zij terug in haar oude buurt. Dan ontvangt Nicole de sleutel van haar nieuwe appartement. “Ik kan niet wachten en na vandaag heb ik er nog meer zin in.” 

Het grotere plan

Het project, ontworpen door FAZO Architecten*, betreft grotendeels sociale huurwoningen, 43 huurwoningen in de vrije sector en 25 koopwoningen. Een grote diversiteit aan woningen voor jong en oud. Het project is onderdeel van het grotere plan Slachthuisbuurt Zuidstrook. 

De planning

Eind 2023 worden de 1e sociale huurwoningen opgeleverd. De verwachting is dat het totale project voor de zomer van 2024 opgeleverd.  

*) FAZO Architecten is een samenwerkingsverband tussen Faro Architecten en ENZO Architecten.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Stormschade

Schade door storm: Wie belt u?

De komende maanden kan het soms hard waaien. Het KNMI waarschuwt dan met code geel, oranje of rood voor storm en harde windstoten. In dit nieuwsbericht leest u wie u belt in het geval van stormschade.
Lees meer
Woningverbetering_klusser

Een reparatie melden via onze website

Heeft u een reparatie in huis? En wilt u dit doorgeven? Gebruik dan het formulier op www.elanwonen.nl/reparatie-melden. Op deze pagina kunt u stap voor stap aangeven waar de reparatie zich bevindt en wat er precies kapot is. Als u het formulier heeft ingevuld, krijgt Elan Wonen hier een melding van. Wij maken dan een afspraak met u.
Lees meer
Muurschildering_Nagtzaamplein_2_kln

Terugblik op muurschildering Nagtzaamplein

Aan het Nagtzaamplein in Haarlem zijn 2 woningen van Elan Wonen opgefleurd met een muurschildering. Het ontwerp is gemaakt door kunstenaar Munir de Vries. Bewoners uit de buurt hebben meegedacht over het ontwerp.
Lees meer