Terugblik op muurschildering Nagtzaamplein

Geplaatst op

Aan het Nagtzaamplein in Haarlem zijn 2 woningen van Elan Wonen opgefleurd met een muurschildering. Het ontwerp is gemaakt door kunstenaar Munir de Vries. Bewoners uit de buurt hebben meegedacht over het ontwerp.

Op de ene muur is het verleden van de wijk te zien. Wie goed kijkt, ziet de eerste spoorlijn, het bombardement tijdens de tweede wereldoorlog en een portret van Hannie Schaft. Op de andere muur is juist het heden en de toekomst te zien. Hier komen de dromen van de buurtbewoners tot uiting.

In onderstaande video komen kunstenaar Munir de Vries, buurtbewoners Herman en Marieke en wijkregisseur van Elan Wonen, Conny van Vollenhoven aan het woord. Zij vertellen over het idee voor het kunstwerk en hoe de buurt erop reageert.

Bekijk hier 'het verleden' van de muurschildering:

Bekijk hier 'het heden' van de muurschildering:

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Blije bewoners Hof van Clovis en Hamelinkveste

In juni ontvangen 106 huurders de sleutel van hun nieuwe (sociale) huurwoning. De woningcomplexen Hof van Clovis en Hamelinkveste vormen een belangrijke stap in het afronden van de Schipholweg als aantrekkelijke stadsentree voor Haarlem.
Lees meer

Kennissessie Bouwend Haarlem

In gemengde woonconcepten leven verschillende buren samen. Hoe organiseer je ontmoeting en het sociaal beheer? Hier praatten we op donderdag 20 juni over tijdens de kennissessie van Bouwend Haarlem. Adviseur strategie Anouk Corel van Elan Wonen organiseerde de sessie in het ABC Architectuurcentrum in Haarlem.
Lees meer

Wonen in HIGH5 in Schalkwijk

In Schalkwijk wordt het nieuwbouwproject HIGH5 neergezet. Binnenkort gaan de eerste woningen in de verkoop. Er is een voorrangsregeling voor huishoudens die een sociale huurwoning achterlaten.
Lees meer