Elan Wonen koopt 114 sociale huurappartementen in HIGH5

Geplaatst op

Extra sociale huurwoningen in Haarlem
De 114 sociale huurwoningen, bestaande uit 2-, 3- en 4-kamerwoningen, zijn ontworpen om diverse huishoudens te huisvesten, variërend van 1- en 2-persoonshuishoudens met een beperkt inkomen tot 1-oudergezinnen, ouderen en grote gezinnen.

De ondertekening van deze overeenkomsten is een belangrijke stap om ons woningaanbod verder uit te breiden. We willen hiermee tegemoetkomen aan de groeiende vraag naar betaalbare huurwoningen in Haarlem. De keuze voor HIGH5 past perfect bij onze strategie om betaalbare woningen van hoge kwaliteit te creëren die voldoen aan de behoeften van verschillende huishoudens. We kijken ernaar uit om samen te werken met HBB Groep en Hoorne Vastgoed om dit ambitieuze project tot een succes te maken.

Marieke Heilbron, directeur-bestuurder van Elan Wonen
Los Angeles

Stadse dynamiek

HIGH5, onderdeel van de stedelijke vernieuwing van Haarlem Nieuw Zuid, belooft een levendige mix van wonen, winkelen, bedrijvigheid, cultuur en maatschappelijke voorzieningen te worden. Met in totaal 569 koop- en huurappartementen, een parkeergarage en commerciële bedrijfsruimte, zal HIGH5 een dynamische toevoeging zijn aan het stadslandschap van Haarlem.

Als ontwikkelaars zijn wij stevig verankerd in de regio Haarlem en deze verbinding is van belang voor de stedelijke vernieuwing van Haarlem. In de vijf gebouwen van HIGH5 komen er 569 koop- en huurappartementen bij, waaronder 114 sociale huurwoningen voor Elan Wonen. Daar geven we een high five voor!

Martijn van de Poll, Algemeen Directeur van HBB Groep, en Arnout Vos, Directeur Ontwikkeling bij Hoorne Vastgoed

Klaar in 2027

Het project, ontworpen door LEVS Architecten uit Amsterdam, belooft een harmonieuze mix te bieden van stedelijke dynamiek en een parkachtige sfeer. Met de verwachte oplevering in 2027, zal HIGH5 een nieuwe standaard zetten voor hedendaags wonen in Haarlem.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Wonen in HIGH5 in Schalkwijk

In Schalkwijk wordt het nieuwbouwproject HIGH5 neergezet. Binnenkort gaan de eerste woningen in de verkoop. Er is een voorrangsregeling voor huishoudens die een sociale huurwoning achterlaten.
Lees meer

Dag van de Architectuur op 15 en 16 juni

Ieder jaar organiseert het ABC Architectuurcentrum een Dag van de Architectuur. Dit jaar vindt deze plaats op zaterdag 15 en zondag 16 juni. In dit weekend worden bijzondere rondleidingen verzorgd in en rond speciale locaties in Haarlem. Het thema van de Dag van de Architectuur is ‘Ruimte maken’.
Lees meer