Reageren op vrije sectorwoningen verandert: inschrijving nodig

Geplaatst op

Vanaf 1 augustus 2023 heeft u een inschrijving nodig om op een vrije sectorwoning (kale huurprijs boven € 808,07 per maand) te reageren. Bent u nog niet ingeschreven? Dan kunt u vanaf 1 augustus hiervoor een gratis inschrijving aanmaken voor vrije sectorwoningen. Met deze inschrijving kunt u op de vrije sectorwoningen reageren die op MijnWoonservice staan. Voor vrije sectorwoningen gelden wel inkomenseisen, deze staan in de woningadvertentie.

Voor welke corporaties heeft u een inschrijving nodig?

Brederode Wonen, Elan Wonen, Pré Wonen, Velison Wonen, Woningbedrijf Velsen en Woonopmaat bieden hun vrije sector woningen aan via MijnWoonservice. Ymere en Woonzorg zijn werkzaam in meerdere regio’s en gaan pas live zodra dit overal klaar is. Tot die tijd bieden zij hun vrije sectorwoningen nog aan via www.rooftrack.nl

Hoe schrijft u zich in voor vrije sectorwoningen?

Inschrijven gaat snel en eenvoudig. Schrijft u zich enkel in voor vrije sectorwoningen? Dan is uw inschrijving gratis. Kies voor inschrijven op de website en klik op de rode knop ‘inschrijven voor vrije sector’.

U wilt ook reageren op sociale huurwoningen

Met deze gratis vrije sector inschrijving kunt u niet op de sociale huurwoningen reageren. Wilt u dat wel? Dan kiest u voor een inschrijving voor ‘sociale huurwoningen en vrije sectorwoningen’. Voor deze inschrijving betaalt u wel inschrijf- en jaarlijkse verlengingskosten.

Als u al een betaalde inschrijving heeft voor sociale huurwoningen, is nog een keer inschrijven dus niet nodig. U kunt met deze inschrijving ook op vrije sectorwoningen reageren als u genoeg verdient.

Waarom verandert het reageren op vrije sectorwoningen?

Vanaf 1 augustus kunnen de corporaties ook de vrije sectorwoningen verdelen door regels te gebruiken. De regels zijn niet veranderd maar geautomatiseerd. Ook kunt u nu een profiel aanmaken en krijgt u een passend aanbod. Ook heeft u, behalve bij loting, meer inzicht in uw kansen op een vrije sectorwoning. U ziet bijvoorbeeld op welke plaats u staat als u gereageerd heeft.

Wat gebeurt er met uw vorige reacties op vrije sectorwoningen?

Voor alle reacties die voor vandaag op vrije sectorwoningen zijn geplaatst, geldt nog de oude werkwijze. De corporatie neemt contact met u op als u aan de beurt bent.

Meer informatie leest u op www.mijnwoonservice.nl

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Zelfstandig wonen in Hof van Clothilde

De allereerste bewoners verhuizen inmiddels naar ons splinternieuwe Hof van Clothilde! Onder deze bewoners bevinden zich ook cliënten van Philadelphia Zorg, die nu hun thuis hebben gevonden in de moderne nieuwbouwappartementen. Philadelphia Zorg is een organisatie die mensen met een beperking ondersteunt om hun eigen leven te leiden volgens hun eigen wensen.
Lees meer