Ondertekening samenwerking Stichting SIG en Elan Wonen

Geplaatst op
SIG ondertekening 1

Op maandag 18 september 2023 ondertekenden Stichting SIG en Elan Wonen een samenwerkingsovereenkomst voor de nieuwbouw aan de Schipholweg in Haarlem. SIG is een organisatie voor ondersteuning van mensen met een beperking. SIG-bestuurder Jan Kroft: “We zijn er trots op dat we 20 cliënten in een nieuwe woning kunnen huisvesten en hen samen met goede begeleiding een mooie volgende stap kunnen bieden. Op een mooie locatie en ook nog eens op loopafstand van onze Buurtwinkel Hof van Leijh.”

Samenwerking

Marieke Heilbron, directeur Elan Wonen: “We zijn blij met SIG als samenwerkingspartner door onze eerdere ervaringen met zowel de cliënten als medewerkers. De huurders van SIG gaan wonen in het Hof van Clothilde. Dit is 1 van de 3 gebouwen die we op dit moment aan het bouwen zijn op het terrein tussen de Europaweg en J.J. Hamelinkstraat. Elan Wonen realiseert in totaal op deze mooie plek 297 nieuwe woningen.” 

2 woonlagen

De woningen aan de Clothildestraat worden naar verwachting in het 1e kwartaal van 2024 opgeleverd. De 20 studio’s/appartementen van de SIG zijn verdeeld over 2 woonlagen met elk een gemeenschappelijke huiskamer. De cliënten wonen er zelfstandig met 24/7 professionele begeleiding op maat.  

De planning

Eind 2023 worden de 1e sociale huurwoningen opgeleverd. De verwachting is dat het totale project voor de zomer van 2024 opgeleverd.

Meer info

Bekijk de projectpagina voor meer details.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

10

Kijkmiddag in J.J. Hamelinkstraat

Tussen de Schipholweg en J.J. Hamelinkstraat in Haarlem bouwt Elan Wonen 3 woonblokken. Hier worden 198 sociale huurwoningen met 1-, 2- en 3-kamerwoningen neergezet. Maandag 4 september konden de eerste kandidaat-huurders de woningen bekijken. Deze woningen worden vanaf het najaar in fases opgeleverd.
Lees meer
Betalingsachterdstand

Huurtoeslag over 2022 aanvragen? Doe dat vóór 1 september

Huurtoeslag. Misschien had u er in 2022 ook recht op, maar heeft u het niet aangevraagd. Laat geen geld liggen en maak op toeslagen.nl/kaniktoeslagkrijgen een proefberekening. Dan ziet u meteen hoeveel toeslag u kunt krijgen. Vergeet daarna niet om de huurtoeslag aan te vragen. Dat kan nog tot en met 1 september via Mijn Toeslagen.
Lees meer
Computer_zoeken

Reageren op vrije sectorwoningen verandert: inschrijving nodig

Vanaf 1 augustus 2023 heeft u een inschrijving nodig om op een vrije sectorwoning (kale huurprijs boven € 808,07 per maand) te reageren. Bent u nog niet ingeschreven? Dan kunt u vanaf 1 augustus hiervoor een gratis inschrijving aanmaken voor vrije sectorwoningen. Met deze inschrijving kunt u op de vrije sectorwoningen reageren die op MijnWoonservice staan. Voor vrije sectorwoningen gelden wel inkomenseisen, deze staan in de woningadvertentie.
Lees meer