De renovatie omvat huizen uit verschillende straten: Van Keulenstraat, Barbarossastraat, Dorreboomstraat, Patriarchstraat, Vijfhuizerstraat, Zomerstraat en Viersterrenstraat.

Instemming

Maar liefst acht op de tien huurders in de Van Keulenstraat en omgeving hebben ingestemd met het renovatievoorstel van Elan Wonen.

Meer wooncomfort én lagere energiekosten

De in 1924 gebouwde eengezinswoningen in de Slachthuisbuurt in Haarlem krijgen een 'warme jas'. Naast energiebesparende maatregelen zoals muur- en vloerisolatie worden ook de woningen ook voorzien van mechanische ventilatie. Er komt een nieuw dak op en tegen de bestaande gevels worden nieuwe gevels geplaatst. Hierdoor neemt het wooncomfort aanzienlijk toe. De woningen maken een energiesprong van label F/G naar A. Na deze ingreep zien de woningen er tiptop uit.

Samenwerkingspartner

Logchies (Beverwijk)

Planning

  • Start renovatie: half april 2018

  • Oplevering laatste woning: verwachting medio 2019

Meer informatie

Klik op onderstaande link voor de bewonersinformatiebrochure:

  • Deel A: Patriarchstraat 2-20, Zomerstraat 32-42 & 33-41, Vijfhuizerstraat 1-5A, Zomervaart 54-62, Dorreboomstraat 1-31 (46 woningen)

  • Deel B: Keulenstraat 1-49 & 2-30, Barbarossastraat 1-2, Viersterrenstraat 1,2,4, en Patriarchstraat 5-15 (50 woningen)

Acquisitie naar aanleiding van deze informatie wordt niet op prijs gesteld.