Dicht bij de stad en toch heerlijk groen en rustig. Op een unieke locatie, pal achter het Oude Slot in Heemstede, ontstaat de nieuwe woonwijk Slottuin. Elan Wonen gaat hier 22 sociale eengezinswoningen verhuren en een appartementengebouw met 33 zorgappartementen. De bouw is van start gegaan, het hoogste punt is bereikt en de oplevering was eind maart, begin april 2020. Alle 22 woningen zijn inmiddels verhuurd.

Op de plek van het voormalige Nova College aan de Cruquiusweg in Heemstede wordt gebouwd aan de nieuwe woonwijk Slottuin. De naam Slottuin is ontleend aan het naastgelegen kasteel het Oude Slot. De zuidkant van de bouwlocatie grenst aan het terrein van het Oude Slot en de oostzijde grenst aan de groene buffer langs de Ringvaart. Binnen vijf minuten fietst u naar het gezellige centrum van Heemstede. Hier vindt u alle voorzieningen die u nodig heeft. Haarlem en Amsterdam liggen om de hoek en via de A4 bent u zo op Schiphol. Woon je in Slotttuin dan woon je dicht bij de reuring en toch midden in het groen.

 • Prima ontsluiting naar o.a. Haarlem, Amsterdam en Schiphol

 • Winkels en voorzieningen in de nabijheid

 • Park Groenendaal op loopafstand

Eengezinswoningen en appartementen

De woningen zijn in vier woonblokken gebouwd. De 22 eengezinswoningen zijn verdeeld over 3 bouwblokken van 4, 10 en 12 woningen met achtertuinen van 5 tot 8 meter diep. De woningen kenmerken zich door een fraaie architectuur en de steile kappen, passend binnen de idyllische sfeer van de huidige wijk. De woonoppervlaktes van de eengezinswoningen bedragen ongeveer 105 m2.

 • Duurzame en energieneutrale woningen

 • Woonoppervlakte eengezinswoningen 105 m2

 • Geïntegreerde zonnepanelen

Het vierde woonblok bestaat uit drie verdiepingen met zorgappartementen en een parkeerkelder. De appartementen hebben woonoppervlaktes variërend van 50 tot 70 m2 en zijn ingedeeld met een woon- en slaapkamer. Iedere verdieping heeft een gemeenschappelijke ontmoetingsruimte waar ook maaltijden worden bereid. Elan Wonen verhuurt het appartementencomplex aan ouderenzorgorganisatie Zorgbalans. Via Zorgbalans kunnen ouderen passende ondersteuning krijgen in het woonzorgcentrum. Deze vorm van wonen met zorg is ideaal wanneer u regelmatig hulp en verzorging nodig heeft, maar ook graag zoveel mogelijk zelfstandigheid wilt hebben. In deze speciale zorgappartementen is een helpende hand altijd dichtbij. 

De eengezinswoningen en appartementen maken deel uit van een wijk waar ook 40 koopwoningen worden gerealiseerd. De koopwoningen worden verkocht door Hoorne Vastgoed (reeds verkocht).

Wonen zonder aardgas

Extra bijzonder aan de woningen in de Slottuin zijn de maandelijkse energierekeningen van €0,- bij normaal verbruik. De Slottuin wordt een aardgasvrije wijk en de eengezinswoningen worden gebouwd volgens het NOM principe (Nul Op de meter). De energie die nodig is om te verwarmen, koelen en ventileren wordt opgewekt door de warmte-koudeopslaginstallatie en de zonnepanelen op het dak. Het netto energieverbruik wordt tot 0 gereduceerd door de slimme energieopwekkende voorzieningen.

Hoe kom ik in aanmerking voor een woning in de Slottuin?

Woningzoekenden met een gezamenlijk bruto jaarinkomen van minimaal € 31.550,- en maximaal € 43.574,-.(prijspeil 2020) komen voor de 22 eengezinswoningen in aanmerking. Voorwaarde is wel dat u staat ingeschreven op Woonservice. De woningen worden op basis van inschrijfduur toegewezen. Gezinnen met inwonende kinderen krijgen bij toewijzing voorrang op andere kanidaten. De kale huurprijs voor deze woningen bedraagt € 737,14 (inclusief servicekosten € 907,19).

Elan Wonen verhuurt alleen de 22 eengezinswoningen. De woningen zijn inmiddels allemaal verhuurd. De appartementen worden door Zorgbalans verhuurd. De koopwoningen zijn inmiddels allemaal via Hoorne Vastgoed verkocht.

Planning

 • Bouw appartementen: oktober 2018 gestart

 • Oplevering appartementen: september/ oktober 2020

 • Bouw eengezinswoningen:  februari 2019 gestart

 • Oplevering eengezinswoningen: maart/april 2020

Samenwerkingspartners

 • Projectontwikkelaar: Hoorne Vastgoed

 • Aannemer: HBB-Groep

 • Zorgorganisatie: Zorgbalans

Huurders aan het woord

Hoe bevalt het wonen in de Slottuin? Video augustus 2020

 

Acquisitie naar aanleiding van deze informatie wordt niet op prijs gesteld.