Elan Wonen koopt 114 sociale huurappartementen in het nieuwbouwproject HIHG5 in Haarlem. De bouw van deze appartementen start eind 2024.

Locatie

HIGH5, een nieuw bouwproject, vormt een cruciaal onderdeel van de stedelijke vernieuwing van Haarlem Nieuw Zuid. Grenzend aan het Californieplein in Meerwijk, zal het project bestaan uit 569 koop- en huurappartementen, waaronder 114 sociale huurwoningen van Elan Wonen.

Diverse doelgroepen

De 114 sociale huurwoningen, variërend van 2-, 3- tot 4-kamerwoningen, zijn ontworpen om een brede doelgroep aan huishoudens te huisvesten, van alleenstaanden en 2-persoonshuishoudens met een beperkt inkomen tot eenoudergezinnen, ouderen en grote gezinnen.

Los Angeles

Het project kenmerkt zich door vijf gebouwen met hoogtes variërend van 22 tot 75 meter. Deze gebouwen heten San Francisco, San Jose, San Diego, Long Beach en Los Angeles. De 114 sociale huurappartementen worden gebouwd in het Los Angeles-gebouw. De plint van het gebouw is bestemd voor commerciële ruimtes. Los Angeles grenst aan het marktplein, wat een levendige sfeer creëert.

Gunstige ligging

High5 geniet van een gunstige ligging met talloze voorzieningen binnen handbereik. De supermarkt, bioscoop en bushalte bevinden zich letterlijk om de hoek, terwijl andere winkels en horecagelegenheden op loopafstand te vinden zijn.

Planning

  • Start bouw: eind 2024

  • Oplevering: verwacht in 2027

Samenwerkingspartners

HIGH5 is ontworpen door LEVS Architecten uit Amsterdam en ontwikkeld door HBB Groep en Hoorne Vastgoed. HBB Groep zal naast de ontwikkeling ook het project realiseren.