Terug naar overzicht

De Slottuin (Heemstede)

Heemstede

Over dit project

Dit nieuwbouwproject bestaat uit 22 eengezinswoningen en 33 appartementen met 3 gemeenschappelijke ruimtes. De oplevering is in 2020.

Locatie

Ir. Lelylaan (Heemstede)

Nieuwbouwplannen De Slottuin Heemstede

De locatie De Slottuin in Heemstede is eind 2016 door Elan Wonen verkocht aan ontwikkelaar Hoorne Vastgoed. Hoorne Vastgoed ontwikkelt op deze locatie 22 sociale eengezinshuurwoningen, 33 huurappartementen met drie gemeenschappelijke ruimtes en 40 koopwoningen. Elan Wonen neemt de 22 eengezinswoningen en 33 appartementen af voor de verhuur. De 40 koopwoningen worden verkocht door Hoorne Vastgoed. 

Het appartementencomplex bestaat uit 3 woonlagen met op elke woonlaag 11 appartementen en een gemeenschappelijke ruimte. Zorgbalans huurt deze appartementen als een beschermde woonvoorziening voor kwetsbare ouderen met een zorgvraag.

Samen met 

Ontwikkelaar Hoorne Vastgoed (Uitgeest)
Aannemer HBB-groep (Heemstede)

Planning

Naar verwachting start de bouw in oktober 2018.

Bijzonder

Het bouwplan van het appartementencomplex is flexibel, omkeerbaar en energiezuinig. De zorgwoningen en de gemeenschappelijke ruimten kunnen in de toekomst 'eenvoudig' worden omgezet naar 39 reguliere huurappartementen. Daarnaast is in de nieuwe wijk De Slottuin geen gas aanwezig. De appartementen en de woningen halen de warmte uit de grond en krijgen zonnepanelen op het dak. De eengezinswoningen worden zelf met 'Nul op de Meter' woningen. Dit houdt in dat de woningen evenveel energie opwekken als verbruiken bij een 'normaal' verbruik.

Meer informatie

Informatie over huurprijzen is nog niet beschikbaar. Huurprijzen worden pas vastgesteld als de woningen daadwerkelijk in de verhuur gaan. 

Inschrijven voor de sociale huurwoningen kan te zijner tijd via Mijnwoonservice.nl. Alle sociale huurwoningen worden via het gebruikelijke regionale netwerk Mijnwoonservice.nl aangeboden. Inschrijving kan pas vanaf het moment dat er daadwerkelijk gebouwd wordt. Om teleurstelling te voorkomen is het voor woningzoekenden belangrijk om goed kennis te nemen van de voorwaarden voor inschrijving en persoonlijke gegevens (over huishouden en inkomen) en deze goed in te voeren via Mijnwoonservice.nl. De appartementen worden door Zorgbalans verhuurd. Elan Wonen verhuurt alleen de 22 eengezinswoningen.

Acquisitie naar aanleiding van deze informatie wordt niet op prijs gesteld.


Algemeen

 • Plaats Heemstede

Planning

 • Status In ontwikkeling
 •  
  Annuleren

  Waarmee kunnen wij je helpen?

  Begin hier met zoeken!

  Geen resultaten gevonden