Geen objecten gevonden

Verduurzaming Palamedesstraat e.o. kan beginnen

Publicatiedatum: 05-11-2019

De handtekeningen zijn gezet waarmee het renovatie- en verduurzamingsproject in Haarlem-Noord van start gaat.

Voor 77 sociale huurwoningen in het Haarlemse Vondelkwartier tekende Sicco Timmerman (namens Elan Wonen) de aannemingsovereenkomst met Marc Geerts van Etro Vastgoedzorg. Met de verbeteringen krijgen huurders meer wooncomfort en lagere energielasten. De woningen hebben namelijk na de verbeteringen het energielabel A. Elan Wonen verwacht de werkzaamheden in mei 2020 af te ronden. 

Samen investeren in daling woonlasten

Samen met de bewonerscommissie stelde Elan Wonen een aanbod op waarmee ongeveer 60 procent van de bewoners instemden. Door de uitkomst van de stemming voeren wij alleen de verduurzamingsmaatregelen uit bij de bewoners die akkoord zijn gegaan met het plan. De onderhoudswerkzaamheden worden bij alle woningen uitgevoerd. Voor de isolerende verbeteringen in de woning betalen de huurders een lichte huurverhoging. De daling in de energielasten is groter, waardoor de huurder per maand lagere woonlasten heeft.  

Werkzaamheden

Elan Wonen gaat het dak, de gevel en de kruipruimte isoleren. Daarnaast wordt het glas in de gevelkozijnen vervangen. In de woningen wordt een CO2-gestuurd ventilatiesysteem aangebracht en zelfsturende ventilatieroosters. Zo worden de woningen altijd voorzien van schone, verse lucht. Ook pakken we voor alle woningen de onderhoudswerkzaamheden mee. De voordeur wordt vervangen en voorzien van inbraakwerend hang- en sluitwerk. Gevelreiniging en schilderwerkzaamheden zorgen weer voor een frisse uitstraling. Bewoners kunnen tijdens de werkzaamheden in hun woning blijven wonen. Aannemer Etro Vastgoedzorg werkt per straatdeel om de periode van overlast zoveel mogelijk te beperken voor de huurders. De werkzaamheden worden uitgevoerd aan de Palamedesstraat, Van Baerlestraat en Gijsbrecht van Aemstelstraat.

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden