Twee bouwprojecten Elan Wonen genomineerd voor Lieven de Key penning

Publicatiedatum: 02-11-2017

21 november wordt voor de 9e keer de Lieven de Key Penning uitgereikt. Dit is dé Haarlemse stadprijs voor architectuur, stedenbouw, monumenten, openbare ruimte en groen. Van de tien genomineerde projecten zijn er twee van Elan Wonen: Mijn Stek en Land in Zicht. 

Land in Zicht

Nieuwbouwproject Land in Zicht is ontworpen door rphs+ Architecten voor verschillende opdrachtgevers waaronder Elan Wonen. De nieuwbouwappartementen zijn gerealiseerd aan de westkant van Haarlem en opgeleverd in maart 2017.

Mijn Stek

Nieuwbouwproject Mijn Stek is ontworpen door VVKH Architecten in opdracht van Elan Wonen. De nieuwe woningen en appartementen maken deel uit van de gebiedsvernieuwing Amsterdamsebuurt. De bestaande 29 woningen rondom het Drilsmaplein hadden een matige fundering. Hiervoor zijn 10 eengezinswoningen met tuin en 30 appartementen met tuin, terras of balkon voor in de plaats gekomen. De woningen zijn in de sociale huur en vrije sector verhuurd. MijnStek is meer dan je huis, het is je thuis. Een plek waar je leeft, waar je je verbonden voelt met je omgeving. Een no-nonsense buurt waar buren voor elkaar klaar staan als dat nodig is. Dat is de Amsterdamsebuurt ten voeten uit. Voor meer info kijk op www.mijnstekhaarlem.nl 

Stem je ook?

Help je Mijn Stek of Land in Zicht mee naar de overwinning? Je kunt tot en met 19 november 2017 kiezen via nominaties Lieven de Keypenning.

Vakprijs en publieksprijs

De professionele jury bestaat uit:
- wethouder Jeroen van Spijk
- stadsbouwmeester Max van Aerschot
- Martin van Bleek (voorzitter Vereniging Haerlem)
- Wim de Wagt (journalist)
- Gabriël Verheggen (ABC Architectuurcentum Haarlem)
- Marlies van Diest.
Deze jury bepaalt welk project dit jaar de Lieven de Key Penning wint. Daarnaast wordt er ook een publieksprijs uitgereikt. 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden