Succesvolle inloopbijeenkomst nieuwbouw J.J. Hamelinkstraat

Publicatiedatum: 27-02-2020

Het voorlopig ontwerp voor de nieuwbouw van de J.J. Hamelinkstraat is klaar. Reden voor Elan Wonen om op 26 februari een inloopbijeenkomst te organiseren. Veel omwonenden en belangstellenden van de nieuwbouw kwamen langs.

Bij borden met afbeeldingen van de nieuwbouw en een animatie, kregen zij toelichting over het voorlopig ontwerpplan. De reacties waren overwegend positief. Uiteraard was er alle gelegenheid om vragen te stellen.

Voorlopig ontwerpplan 297 nieuwe woningen

De afgelopen maanden hebben FARO Architecten en ENZO Architecten, in overleg met Elan Wonen, gewerkt aan de ontwerpplannen. De ruwe schetsvoorstellen die tijdens de zomer werden gepresenteerd, zijn inmiddels uitgewerkt tot een voorlopig ontwerpplan. De Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK) van de gemeente Haarlem heeft hierop een positief advies uitgebracht.

Het voorlopige ontwerp dat nu klaar is, kunnen we in de komende maanden definitief gaan uitwerken. De nieuwbouw bestaat uit drie woonblokken met appartementen aan de Schipholweg. Hierin komen 198 sociale huurwoningen met één, twee en driekamerwoningen van 47 tot 85 vierkante meter. Ook komen er 73 vrije sector woningen, waarvan 31 woonwerkwoningen. Achter de woonblokken, grenzend aan de Gouwstraat, komen 26 koopwoningen. De nieuwe woningen worden energiezuinig en gasloos.

Bouw in 2021 van start

Voordat de schop in de grond gaat moeten de huidige woningen onderzocht worden op aanwezigheid van asbest. We verwachten in het derde kwartaal 2020 te starten met de sanering en sloop. De bouw zal ongeveer 2 jaar duren.  Als de bouw in 2021 start, kunnen de woningen in 2023 worden opgeleverd.

   

Meer afbeeldingen van het voorlopig ontwerp kunt u bekijken op de projectenpagina J.J. Hamelinkstraat

 

 

 

 

 Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden