Geen objecten gevonden

Nestkastjes maken en pimpen voor Slachthuisbuurt

Publicatiedatum: 03-10-2019

Groep 5 t/m 8 van basisschool De Talenten ging, op initiatief van Elan Wonen, aan de slag met het in elkaar zetten van de bouwpakketten voor nestkastjes. Deze huisjes geven de beschermde dieren een nieuw thuis wanneer de sloop van de Hamelinkstraat van start gaat. 

Voor huismus en vleermuis een nieuw thuis 

Jan-Pieter Kalisvaart van Ranox natuuraannemer gaf met zijn collega eerst een presentatie in de klas. “In de oude gebouwen die in deze buurt gesloopt gaan worden, wonen mensen en dieren. De mensen gaan verhuizen, maar ook voor de dieren moeten we zorgen. Dus we moeten ze helpen zodat ze kunnen verhuizen. Daarom gaan we voor de huismussen en de vleermuizen die hier wonen nestkastjes maken”, vertelde Jan-Pieter boeiend. 

Bouwpakketten timmeren 

Na de introductie in de klas, waarin de kinderen ook leerden hoe de dieren hun huisje binnen vliegen kon het echte werk beginnen. Met veel enthousiasme en voorzien van hamers en spijkers gingen de kinderen aan de slag. Het was af en toe een heel gepuzzel, maar alle bouwpakketjes zijn door de leerlingen in elkaar gezet.  

Mooi initiatief 

We kijken terug op een heel geslaagde middag. Dat beaamt Patricia Pijloo, directeur van de school: “Super, deze samenwerking tussen onze school en Elan Wonen. De kinderen worden, door een participatieproject als deze, veel bewuster van de buurt waarin ze wonen. Dat maakt het bouwen van de nestkastjes heel betekenisvol. Bovendien wordt ons onderwijs daar rijker van. Wij zijn een buurtschool en daar sluit dit initiatief heel goed bij aan”, zei zij. 

Sloop J.J. Hamelinkstraat 

Medio 2020 start Elan Wonen met de sloop van de woningen aan de J.J. Hamelinkstraat in de Slachthuisbuurt in Haarlem. De huidige 160 woningen maken plaats voor nieuwbouw. Maar voor we starten met slopen worden de nestkasten in de Slachthuisbuurt opgehangen. 

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden