Geen objecten gevonden

Nestkastenactie Slachthuisbuurt

Publicatiedatum: 22-07-2019

Geeft u vogels en vleermuizen een nieuw thuis in de Slachthuisbuurt? Help mee met het bouwen van nestkasten of hang vogelhuisjes of vleermuiskasten op in uw tuin of aan uw gevel.

Nestkastjes in Slachthuisbuurt

Medio 2020 start Elan Wonen met de sloop van de woningen aan de J.J. Hamelinkstraat in de Slachthuisbuurt in Haarlem. De huidige bebouwing moet wijken voor een nieuwbouwproject dat in 2023 de eerste nieuwe woningen oplevert. Maar voor we starten met slopen komt er eerst nieuw onderkomen voor de beschermde dieren in dit gebied.

Nestkastjes bouwen

Op donderdag 12 september gaan kinderen van basisschool ‘De Talenten’ vogelhuisjes en vleermuiskasten bouwen voor de Slachthuisbuurt. Natuuraannemer RANOX begeleidt de kinderen bij het maken van de nieuwe schuil- en nestplaatsen. Wilt u ook meehelpen? U bent van harte welkom.

Nestkasten bouwen: Donderdag 12 september van 13.00 – 15.00 uur op basisschool De Talenten, Noormannenstraat 1 in Haarlem.

Vleermuizen en huismussen

Na observaties in deze buurt is aangetoond dat er huismussen en vleermuizen nestelen in en om de te slopen woningen. We vinden het belangrijk dat deze dieren genoeg ruimte houden om te leven. Daarom zoeken we nieuwe plekken waar we de nieuwe nestkasten kunnen ophangen in de Slachthuisbuurt.

Gratis nestkastje voor uw woning

Woont u in de omgeving van de Hamelinkstraat? Dan kunt u helpen door een nestkastje aan uw gevel te hangen. Houd er wel rekening mee dat vogels erg kieskeurig zijn en alleen op de allerbeste plekjes gaan nestelen. Daarom controleert een specialist of uw gevel geschikt is. Wij zijn op zoek naar 47 locaties waar we een nestkastje kunnen plaatsen. De nestkastjes worden gratis geplaatst.

Aanmelden

Wilt u een nestkastje laten ophangen bij uw woning in de Slachthuisbuurt? Of heeft u interesse in het bouwen van de nestkastjes op 12 september? Laat het ons weten en stuur een email naar communicatieelanwonennl. Vermeld duidelijk uw naam, adres en telefoonnummer. U kunt ook telefonisch contact opnemen met José de Cock of Sofie Kokmeijer via (023) 515 98 59.

 

 

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden