Leerlingen van O.B.S. De Piramide maken Europawijk schoon in Haarlem

Publicatiedatum: 08-05-2019

Op dinsdag 7 mei jl. hebben de groepen 5, 6 en 7 van OBS De Piramide Haarlem onder leiding van o.a. de afvalcoaches van Spaarnelanden maar liefst 42 zakken zwerfafval opgeruimd. Na het schoonmaken kregen de kinderen nog de ruimte om vragen te stellen aan de afvalcoaches over afval en zwerfafval. Als dank voor het harde werk kregen de kinderen allemaal een lekker stuk vers fruit aangeboden door Vomar Belgiëlaan en Karaman Supermarkt. 

Schoon

Veel straten werden door de leerlingen opgeruimd. Daarnaast gaven leerkracht Simanto Dragtsma en zijn leerlingen aanwijzingen hoe de Belgiëlaan vanaf de Vomar handiger ingericht kon worden. Spaarnelanden heeft afvalbakken op andere plekken gehangen, speciale stoeptegels neergelegd en op afvalbakken posters geplakt om ze extra te laten opvallen.

Samenwerking

De actie is door Spaarnelanden georganiseerd in samenwerking met Handhaving Haarlem, Wijkraad Europawijk, O.B.S. De Piramide, Rudolf Steiner College, Oman Toker van supermarkt Karaman, Vomar Belgiëlaan, Dock Haarlem, het Buurtbedrijf en de woningcorporaties Pré Wonen, Ymere en Elan Wonen.

Foto: Paul Vreeker - United Photos

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden