Inloopbijeenkomst planontwikkeling J.J. Hamelinkstraat

Publicatiedatum: 09-07-2019

Wie benieuwd is naar de bouwplannen voor de J.J. Hamelinkstraat kon maandag 8 juli terecht op een inloopbijeenkomst in de Hamelinkschool. Verschillende medewerkers van Elan Wonen praatten de belangstellenden bij over het herstructureringsproject aan de J.J. Hamelinkstraat. Aan de hand van een presentatie en panelen werden voorlopige schetsontwerpen getoond. Daar was veel belangstelling voor. Veel bezoekers stelden vragen over het totale plan en wat dit betekent voor de buurt.

Sloop en nieuwbouw

Elan Wonen gaat aan de J.J. Hamelinkstraat 297 nieuwe woningen realiseren. De huidige 160 woningen voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd en worden gesloopt. Direct aan de Schipholweg bouwt Elan Wonen een gevarieerd woonprogramma. Een groot deel wordt ingevuld met sociale woningbouw. Er komen 198 sociale huurwoningen van 1-, 2- en 3 kamerwoningen, variërend van 53m2 tot 85m2. Daarnaast komen er 42 huurappartementen voor de vrije sector. Ook komen er 31 woonwerkwoningen en 26 koopwoningen. Deze diversiteit aan woningen zorgt voor een gemengde wijk, voor jong en oud. De nieuwe woningen worden zeer energiezuinig en gasloos.

Planning

Medio zomer 2020 staat de sloop van de huidige woningen gepland. Als medio 2021 alle woningen gesloopt zijn, duurt het zeker nog twee jaar voordat de eerste nieuwbouwwoningen worden opgeleverd.

Slachthuisbuurt vernieuwt

De plannen zijn onderdeel van het grotere plan Slachthuisbuurt Zuidstrook. Samen met collega corporaties en de gemeente Haarlem werkt Elan Wonen aan het herstructureren van de Zuidstrook van de Slachthuisbuurt. Het project J.J. Hamelinkstraat ligt in het verlengde van het project Hof van Leij dat momenteel in aanbouw is.  

 

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden