Debat ‘Haarlem van het gas in 2040’

Publicatiedatum: 04-04-2019

 

Haarlem wil in 2040 al aardgasvrij zijn, tien jaar eerder dan het rijk heeft opgelegd. Gemeente en corporaties werken samen aan de ambitie om de hele wijk Meerwijk snel aardgasvrij te krijgen. Een wijk in Haarlem met veel sociale huurwoningen. Wie gaat deze transitie betalen? Daar werd op dinsdag 3 april over gesproken in debatcentrum De Pletterij.

Thema

Wethouder Robbert Berkhout, Jaap van Leeuwen energieconsulent van de Woonbond en Arjen Piëst van Elan Wonen spraken over dit thema en beantwoorden vragen van het publiek. Daarna vond er een debat plaats aan de hand van geformuleerde stellingen.

Kosten

Het doel van de gemeente is om in 2040 aardgasvrij te zijn. De eerste vraag is hoe en met behulp van welke warmtebronnen kan dat doel worden bereikt. De tweede vraag die moet worden beantwoord is wat kost het en wie zal dat betalen? Wat zijn in het bijzonder de kosten voor particuliere woningbezitters en woningcorporaties?

Draagvlak van huurders

Voor Elan Wonen is draagvlak van huurders bij het verduurzamen van woningen cruciaal. Arjen Piëst legt dit uit aan de hand van een recente renovatie: "We moeten als corporatie samen met onze huurders aan de slag om deze verduurzamingsopgave voor elkaar te krijgen."

Bekijk het fragment

Bekijk het hele debat terug via NH Nieuws.

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden